ANTECKNINGAR

Är det här en dagbok? Jag skriver inte varje dag, och det handlar nog mer om diverse tankar och funderingar än om vad som inträffat under dagen. Men kanske är "tämligen sporadiska dagboksanteckningar" ändå en bra definition:


17:25 2007-04-07

De sporadiska dagboksanteckningarna fortsätter på anteckningar.nattknytt.net. Denna sida har degraderats till arkiv.

13:22 2007-04-01

Jag återfann en liten bok i en låda. Boken är cirka 2x2 cm stor och jag skrev den till mina dockskåpsdockor när jag var i den åldern då jag läste en massa Kitty-böcker. De som läst några Kitty-böcker vet att det är en del information som återkommer i alla; försök sammanfatta det på tolv sidor på fyra kvadratcentimeter, och dessutom få med något slags mysterium...
:
"Kitty hade ljust hår och hade just fått en blå sportbil av sin pappa när hon fyllde 18 år. Hennes kompisar hette Bess och George fast George var en flicka. Plötsligt kom en stilig herre. (Kitty var ihop med Ned) Den stilige herren sa att han hade ett mysterium som Kitty måste lösa men det var inte Ned. Det var en grodman som hade klätt ut sig. Kitty förstod att snorkeln var en viktig ledtråd. Bess var rädd men hon gick inte hem ändå. Kitty åkte till havet i sin blåa sportbil. Hon undersökte snorkeln och fann att den passade perfekt i nyckelhålet. Hon låste upp dörren och gick in. Där var den stilige grodmannen! Han band fast Kitty men hon kom loss och ringde till polisen. De tog grodmannen snabbt och Kitty räddade sina vänner. Hennes pappa var en framgångsrik advokat. Pengarna skänkte hon till fattiga barn. Kittys mamma var död och en annan tant tog hand om hushållet. Äntligen hade Kitty löst mysteriet med den försvunna snorkeln."

14:57 2007-03-25

Min hemsida har funnits i snart nio år nu och jag har länge tänkt på att hitta ett ordentligt (reklamfritt) webbhotell och ett domännamn jag trivs med. Jag var tämligen trött på "Angel in Exile"; det var ett jättebra namn när jag var sjutton år men inte nu längre. Nu har jag äntligen flyttat. Det är mycket spännande.

03:17 2007-03-25

Ur ingressen till en artikel i Aftonbladet: "Iris Johansson kan varken känna sorg eller glädje. Hon är född autistisk." Jag blir så ledsen när jag läser sådant. Ironiskt, eller hur?
(Ja, det är väl viss skillnad mellan Asperger syndrom och autism, men ändå.)

Vad synd att Fata Morgana håller till så långt härifrån. En spelförening för folk med social fobi; vilken fin idé!

Det var någon som stod och pratade lite för sig själv, om tepåsar tror jag det var, och jag kom på hur mycket jag tycker om att människor kan prata med sig själva.

<REKLAM>
Lipton skickar te till dem som registrerar sig på deras hemsida. Gör det och fyll i att nattknytt@gmail.com har lurat dit dig så får vi förhoppningsvis te i brevlådan båda två. Man kan skicka vykort också.
</REKLAM>

Det blev nyss sommartid, förresten.

21:52 2007-03-15

När jag var yngre bar jag ständigt en skrivbok i A7-format i fickan. Mina dikter från den tiden har mycket korta rader.

Jag var lite avundsjuk på hon som målar så vackra bilder men jag vet att om det inte var jag som skrev skulle jag vara avundsjuk på dikterna istället.

Jag har haft mitt exemplar av skrivarprogrammet Inspiration sedan det kom ut och vet faktiskt inte om det går att få tag på längre, men jag fick plötsligt ändå för mig att rekommendera det: Det är ett sällsynt mysigt program; allra roligast är metaforgeneratorn. Och nu tänkte jag vara ovanligt okritisk till mina egna texter och låta er främlingar och andra läsa ett av mina utkast till dikter, skrivet med inspiration av ovan nämna program: 21. (Jag har numrerat sidorna, därav den titeln)

Jag brukade tänka "det är så många förhållanden som tar slut; varför skulle just det här vara?" men insåg efter en tid att "det är så många förhållanden som varar i massor av år, så varför skulle just det här ta slut?".

Lyssnar på: Future Bible Heroes - Doris Daytheearthstooodstill

Varje gång jag hör hissen röra sig uppåt hoppas jag.

20:01 2007-03-02

Glädjeämne är ett fint ord, speciellt om man tolkar det bokstavligt som (det fysiska) materialet glädje är gjort av. Jag föreställer mig det som små gyllene, skimrande korn.

Sätt dig vid en buss- eller järnvägsstation eller någon annan plats där människor möts på väg bort eller hemåt. Sätt dig där på en bänk och välj ut en människa att berätta. Skriv.

Vi blir så lyckliga varje gång vi förstår varandra, som gjorde det oss mindre ensamma för ett ögonblick.

Ofullständiga instruktioner i hur man knyter en slips:

(Bilden lånad från ppv.se. Gäller upphovsrättslagen förresten för vägmärken? Jag gissar på inte.)

Att vara äldre innebär att man haft en längre tids möjlighet att samla erfarenheter, men inte nödvändigtvis att man samlat mer erfarenheter, än någon som är yngre.

Lyssnar på: The Decemberists - On the Bus Mall

"We're kings among runaways..."

05:20 2007-02-14

Vid ett par tillfällen har personer som läst vissa av mina (gamla) dikter kommenterat något om att jag "verkar tänka för mycket på hur poesi 'ska' vara". Detta sägs då som något negativt. Men hur "ska" en dikt vara? Lite lagom ovanliga ord, allmänt gammaldags, rim och omvänd meningsbyggnad? Är motsatsen då att skriva dikter som huvudsakligen innehåller ofta använda ord, inte rimmar samt verkar moderna? (Vad kännetecknar egentligen en modern dikt?) Men om detta är det enda sättet att skriva en "bra" dikt, blir det inte en aning enahanda i längden? För övrigt är jag inte särskilt förtjust i omvänd meningsbyggnad bara för att rädda ett rim, men ibland kan lite kreativ ordning på orden göra en dikt mer rytmisk, melodisk och behagligare att läsa, speciellt om man vill läsa den högt.

Det är väl klart att jag är pretentiös. Anspråksfull. Det är väl klart att jag tror att jag är något. Det är bra att vara.

Dikter jag skriver när jag åker buss eller tåg eller lyssnar på musik visar sig efteråt oftast vara tämligen menlösa. Som vore de tvungna att kompletteras av just den färden eller just den melodin för att bli fullständiga och betydelsefulla.

Säg snabbt många gånger: "Sex myskoxar i en myskoxask." (Det är värre än laxasken.)

Jag vaknade skrattande efter att ha drömt att jag läste en serie om en man som hette "Ichigan Raoul Bengt Westerberg Niels Scryers". Han var någon sorts folkskygg, otrevlig och tämligen inkompetent superhjälte som inte tyckte om att rädda folk. Tyvärr hann jag glömma bort vad serien i övrigt handlade om eftersom jag drömde att jag vaknade och skrev ned det innan jag faktiskt gjorde det.

Lyssnar på just nu: Eddie Wheeler - Catch

Om vi skulle dö idag, vad skulle vi lämna efter oss?

21:54 2007-01-12

Ett antal gånger har jag fått frågan om vilka andra poeter jag inspirerats av i mitt diktskrivande, och nu tänker jag försöka svara.

(Jag vägde fram och tillbaka när det gällde att använda ordet "andra" i ovanstående mening. Till slut beslöt jag mig för att strunta i jantelagen, men bara just tillräckligt mycket för att skriva det och sedan komma med denna kommentar.)

Inspirationer: Skall jag enbart hålla mig till poeter kan jag räkna upp bland andra iodine Jupiter, Johanna Malmberg, Bruno K Öijer, Joakim Thåström samt Aase Berg (Mörk Materia); annat textmaterial jag inspirerats av är annars diverse böcker om naturvetenskapliga ämnen, exempelvis Tor Nørretranders Märk världen samt läroböcker i biologi och fysik.

21:35 2007-01-07

Jag hittade instruktioner att:
1. Ta närmaste bok.
2. Slå upp sidan 23.
3. Hitta den femte meningen.
4. Citera den meningen i min journal tillsammans med dessa instruktioner.

Resultat: "Massproducerad starksprit gav ett billigt rus och billiga kalorier."
eller, om jag inte räknar bildtexten: "Genom destillering gjordes lättförstörbara grödor hållbara."
(Ur boken Vanans makt av David T. Courtwright.)

Nu är det din tur.

Egentligen är det synd att rimmet hjärta - smärta är så uttjatat och nuförtiden snarast ett tecken på att poeten är antingen oseriös eller saknar erfarenhet, för bortsett från det är det faktiskt ett ganska bra rim: användbart, med ett poetiskt tema och stor möjlighet till utveckling, eller något. Någon gång i en fjärran dåtid när människor gjorde de första trevande försöken att uttrycka sig i poesi, tänk dig poetens glädje vid upptäckten av ett sådant rim, ännu inte utnött. Vilka möjligheter!

Jag tror att det stämmer att människor som vill göra illa attackerar de svaga och rädda. Jag försöker sluta vara onödigt rädd för dem.

Det här skall bli den bästa tiden.

04:23 2007-01-04

Vad gör man med en dikt som bara är bra så länge man inte försöker tolka bildspråket för noga? Den låter bra men innehåller oförenliga liknelser som blir ganska äckliga när man tänker ihop dem. Jag måste göra om.

Jag har av någon anledning kommit på att jag vill skaffa en HTML-editor som färgmarkerar taggarna. Jag använder EditPad Lite för tillfället (och sedan en lång tid tillbaka), men den är mer anpassad för vanlig text än för kod. Någon som har något bra förslag?
(Och ja, jag skickade ett vykort för en massa år sedan. Det var John Bauer-troll på det.)

Jag satt och nynnade lite på Coxcomb Red av Songs: Ohia och kom på mig med att omedvetet ha ändrat texten till en något mer makaber version. Originalet: "I watched you hold the son in your arms while he bled to death." Vad jag råkade sjunga: "I watched you hold your heart in your hands while you bled to death." Jaja. Min version blev ju också ganska intressant.

Påminnelse till mig själv: Ät mat. Saker känns så mycket enklare då.

Det är bättre att uppdatera lite och ofta än mer och sällan. Jag skall försöka, men förvänta er inget.

02:47 2007-01-02

En poet använde Blocket.se för att försöka sälja sin diktsamling. Egentligen en väldigt bra idé; det finns ju numera en del sätt att få en bok tryckt utan att den behöver accepteras av något förlag, och att annonsera på Blocket är ju en intressant lösning på det då kvarstående distributionsproblemet.

Jag har tänkt städa ur min lilla klädskrubb/förråd och göra om den till en trevlig skrivhörna. Det blir nog bra.

Jag borde uppdatera poesisidan här också någon natt. Jag har högvis med dikter och fragment som jag borde göra något av.

Läs: Irregular Webcomic

Den här hösten blev ovanligt lång.

09:43 2006-12-07

Oj. Jag glömde att gå och lägga mig och nu är det redan morgon och ingen idé att försöka sova för jag skall till skrivarkursen om en timme. Jaja, jag får sova senare istället.
Sömnproblemen blir för övrigt allt konstigare. Just när jag håller på att somna börjar jag fundera över om jag kommer ihåg att andas, och vaknar förstås till för att känna efter, drar ett djupt andetag och måste sedan börja om med sömnförsöken igen. Eller också tänker jag glatt "oj, nu somnar jag!" och vaknar till av den tanken. Detta gör dock ingen större skillnad när det gäller hur lång tid det tar att somna; jag har tillräckliga sömnsvårigheter oavsett vad jag tänker.

Jag tror att det är någonting jag saknar. Detta är just nu en tämligen behaglig känsla. Som mindes jag något jag haft och nu inte har kvar men inte heller önskar tillbaka.

Förändringstid. Mot något lugnare, mjukare, mindre skrämt. Kanske blir jag vuxen någon dag. Kanske accepterar jag vuxenskapet, ser att det inte behöver innebära att stelna och torka ihop. Det finns väl en del sätt man inte vill bli vuxen på, och jag diskar fortfarande just före måltiderna istället för efter, men kanske finns det fördelar också? Det här kan bli intressant.

"Avstigning, tänk på avståndet mellan vagn och plattform, och jag tänker på avståndet mellan vagn och plattform; jag tänker på avståndet och livets alla mellanrum och på hur enkelt det kan vara att falla igenom, jag tänker på avgrunden mellan mig och den okända kvinnan en armslängd framför."

Kom ihåg att säkerhetskopiera det du inte vill förlora.

18:09 2006-11-14

Att färdas är bra för kreativiteten och det som inte blir tillräckligt bra dikter kan bli andra sorters texter och anteckningar.

Mycket jag skriver handlar om höstmånader, om trevande fingrar och händer, om nätter och det mörker de bär. Kanske drabbas jag av behovet att formulera mig i poesi mest när jag tänker på sådana saker. Kanske är höstmånader bara allmänt inspirerande, även när de är mer minnen och känslor än närvarande årstid. Hmm... det där lät synnerligen pretentiöst, tror jag. Nåja, det är inte så illa. Pretentiös betyder bara (alltför) anspråksfull. Att ha anspråk på att vara mer eller något annat än man är. Att vilja vara mer eller något annat än man är. Bortsett från det att detta inte med nödvändighet behöver vara något negativt, så är det nog lika svårt att veta något om en okänd människas anspråk och vilja som om dess övriga tankar; något som borde beaktas av dem som strör ordet "pretentiös" omkring sig som omdöme om sina medmänniskor. Men jag säger det bara om mig själv, och det är okej.

Läste på tåget: Hejdå, allihopa av Conny Palmkvist. Jag skall spara den att ge till någon om det behövs.

Folk som spelar figurspel kan ju köpa dekorationer från djuraffärens akvarieavdelning. Broar, ruiner, grekiska skulpturer eller kanske det lutande tornet i Pisa. "Efter katastrofen var det, något oväntat, den enda byggnad som fortfarande stod upp."

18:13 2006-10-31

Det finns en människa jag älskar så mycket att jag tänker på framtiden. Framtiden kan man inte veta något om men jag vet att just nu vill jag vara med dig alltid. Det är allt man kan veta och värt så mycket det kan bli. Jag älskar.

Jag tänker att när jag skriver en dikt känns det som att jag strävar efter formuleringar som skulle göra just den dikten fulländad; som om det någonstans redan funnes en perfekt version av den, som jag försöker komma så nära som möjligt.

Angående Författarkortleken, som tidigare nämndes: jag vet inte om den uppmuntrar inspirationen mer än just de tre minuter då och då när jag använder en, men dessa minuter har ändå genererat en liten samling acceptabla texter, så jag är nöjd.

Plocka en bukett höstlöv eller bind en krans av dem. Kanske har snön redan fallit men det är också vackert.

Jag är inte ambitiös, jag är nervös. Därför samlar jag information om vad jag tänkt göra så jag vet att det blir rätt.

Lyssnar på: Cirkus Miramar - En amerikansk vän

För övrigt är Love Actually en hemskt trevlig film.

15:21 2006-08-22

Jag har länge haft en tanke om att man som skapande människa omedvetet stjäl så mycket från andras verk att man bör ta del av så många andras verk som möjligt bara för att göra stölderna mindre uppenbara. Sådär, har man tillräckligt mycket att låna från kan man ju hoppas att man inte råkar låna alltför mycket ifrån samma. Omedvetet, som sagt.

Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda rekommenderas som en bok att bli glad av.

Verkligheten har till skillnad från böcker inget riktigt slut, bara olika berättare.

12:22 2006-08-20

Nedtecknat klockan ett på natten: Augusti och norrsken utanför balkongen. Det har sina fördelar att bo några våningar ovanför gatlyktorna. För övrigt visste jag inte att man kunde se norrsken vid den här årstiden.

Pandora är en sällsynt bra uppfinning.

Jag vaknade en morgon och precis utanför sovrumsdörren kände jag doften genom ett öppet fönster två rum bort och visste att det regnat för första gången på flera veckor. Tidigt om våren kan det hända att jag lägger märke till doften av tussilago, ser mig omkring och hittar några små blommor i ett dike, halvt dolda av fjolårsgräs. Jag borde lära mig att jag kan lita på mitt luktsinne men ibland föredrar jag att tyst se mig om efter till exempel smultronen som jag vet borde vara där, och förmedla fyndet till andra först när jag sett dem med ögonen.

Jag har ingen aning om varför jag prenumererar på nyhetsbrevet Rivstart, jag är ju inte direkt rätt målgrupp (kanske någon annan anmält min adress?), men jag brukar läsa det i alla fall. Det är intressant ibland. Det här var bra, till exempel:

"1. Ta fram ett vitt papper och en penna och skriv upp allt du vill åstadkomma fram till jul.
2. Vik ihop lappen och lägg den i fickan - låt sedan lappen följa med från plagg till plagg under hösten så att du alltid blir påmind om målen.
3. Längst ner på lappen skriver du vad du får om du når dina mål (mycket viktigt)
Lätt som en plätt med en egen chef i fickan som prioriterar åt dig."

15:42 2006-08-19

Jag skall undersöka Författarkortleken och se vad jag kan få ut av den. Vissa av beskrivningarna och recensionerna av den kanske verkar lite "flummiga" eller vad det kallas, men det behöver ju inte vara något dåligt.

En diskussion jag blev helt glad av: Aspergers and WoW
(De håller på att bygga om forumen där så länken kan tyvärr vara ur funktion relativt snart.)

Jag lånade en lista:

1. En bok som har förändrat mitt liv:
Jag vet inte om jag har mött någon sådan bok ännu, men En riktig människa av Gunilla Gerland förändrade väl åtminstone något.

2. En bok som jag läser mer än en gång:
Ensamvärk av Harlan Ellison

3. En bok jag skulle vilja ha med mig till en öde ö:
Överlevnadshandboken. I vissa avseenden tänker jag mer praktiskt än annars, men dessutom var den en gång i tiden en av mina favoritböcker att läsa ofta.

4. En bok som fick mig att skratta:
Tequila till frukost av Lasse Lindroth

5. En bok som fick mig att gråta:
Samma som ovan

6. En bok som jag önskar hade skrivits:
Rymma hemifrån - en handbok för alla åldrar

7. En bok som inte borde ha skrivits:
50 sätt att mörda en snigel

8. En bok jag läser just nu:
Hjärtats rum av Gail Godwin

9. En bok jag tänker läsa:
Nej, flera:
Den offentliga lögnen av Bengt Nerman
Hångla mer av Klas Hallberg
Manipulera med språket av Lars Melin

(Majoriteten av svaren borde egentligen ha fortsättningen "...med flera".)

11:06 2006-08-04

Fredagkvällen ägnade jag åt att göra uppgifter ur boken Persondatorer. Bara för att det är roligt. Jag går inte ens i skolan.
Jag är nog ganska nördig (inget dåligt med det).

Och jag drömde en natt att någon otillåtet hade installerat något Macintosh-program inte bara på min dator utan på hela huset, kanske till och med hela världen, och nu var alla väggar och fönsterkarmar ljusblå och jag kunde inte hitta var man ändrade färginställningarna.

Läser för tillfället: Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist

Jag vaknade mitt i natten och pratade för mig själv: "Jag är så kär så jag inte kan sova. Jag är så kär i en pojke som jag varit tillsammans med i åtta månader nu, så jag kan inte sova. Jag har det bra!"

Imorgon åker jag till Stockholm och därefter Visby. Vi ses.
Jag har det bra.

01:01 2006-07-28

Nu har jag försökt förbättra läsbarheten här. Länkarna blev grå; det kanske inte ser så bra ut och jag ändrar antagligen igen någon gång, men jag vet att det finns människor som haft svårt att läsa de lila länkarna. Jag vill gärna skylla det på deras datorskärmar eller eventuella synproblem, eftersom det var helt läsligt för mig här, men oavsett orsak vill jag ju inte att folk skall ha svårt att läsa den här sidan.

Lyssnar på just nu: Riverside - Conceiving you

12:40 2006-07-21

Nyhetsbrevet Om ett ord om ordet konstig: "[...] i fornsvenskan, efter ett lån från lågtyskans kunstich, kunde det användas för att beskriva duktiga människor. Folk som är skickliga när de utför tekniska eller kreativa konststycken, helt enkelt."

Att vara okunnig behöver inte vara detsamma som att vara ointelligent.
Tjuvlyssnat.se. Och alla citat behöver inte nödvändigtvis vara komiska för att vara bra.

Det här är också lite roligt:
1. "Sov tillsammans – må bättre"
2. "Sängkamraten gör dig trögtänkt"
Jag väljer att tro på den första teorin; den är trivsammast. Mer än en natt i sträck utan sovsällskap fördärvar min dygnsrytm fullständigt, dessutom.

Lyssnar på: Zeigeist - Cuffs
Och Winamp ser ut såhär: Hand-Written v5

Syns kärlek på EKG?

07:54 2006-05-07

"Never felt like this before
du viskar i mitt hår
och tiden står stilla fast timmarna går
och din hud emot min hud, din mun vid min hals
jag önskar mig längre
ingenting alls"

- - - - -

Och så hittade jag lite funderingar jag skrivit ned en gång:
"Finns egentligen någon skillnad mellan uppenbarelser och hallucinationer? Mellan religion och galenskap? Det här är inte något försök att nedvärdera uppenbarelser, utan snarare ett försök att uppvärdera det människor kallar hallucinationer. Finns egentligen någon mer än godtycklig skillnad mellan en religiös rörelse och en sekt? Finns det icke-destruktiva sekter, eller är en sådan inte en sekt? Om en sekt per definiton är destruktiv, borde man då inte vara mycket försiktig med vilka rörelser man benämner som sekter, i och med de negativa värderingarna i själva ordet? Hur kan man bedöma vilka som är hjärntvättade med utgångspunkten "de som inte tycker som jag har fel och måste ha blivit missledda"? Vem har rätt att bestämma vad som är det (enda) rätta att tro på? Något som brukar anges som ett tecken på att en rörelse är en destruktiv sekt är att de anser sin tro vara "den enda sanningen". Men innebär inte all tro att man tror sig ha just sanningen, vilken sedan antas vara "den enda" om ett accepterande av de andras sanningar som även de riktiga skulle innebära motsägelser?"
De är inte riktigt färdigfunderade.

- - - - -

Flyttat från förstasidan:

Ur Framtidens värld av Aldous Huxley (författare till Du sköna nya värld) :

"Mentalsjukdomarnas verkligt hopplösa offer finner man bland dem, som förefaller vara mest normala. 'Många av dem är normala därför att de så väl anpassat sig till vårt sätt att leva, därför att den mänskliga rösten hos dem tystats så tidigt i deras liv, att de inte längre ens kämpar eller lider eller visar symtom på samma sätt som neurotikern.' De är normala inte i vad man skulle kunna kalla ordets absoluta mening; de är normala uteslutande i förhållande till ett totalt abnormt samhälle. Deras perfekta anpassning till detta abnorma samhälle är en måttstock på deras själssjukdom. Dessa miljoner abnormt normala människor lever lugnt i ett samhälle, som de inte skulle anpassat sig till, om de varit fullt mänskliga varelser; de hänger sig fortfarande åt 'individualitetens illusion', men i själva verket har de i stor utsträckning berövats sin individualitet. Deras anpassning utvecklar sig mot något som liknar uniformitet. Men 'uniformitet och frihet är omaka begrepp. Uniformitet och själslig hälsa likaså ... Människan skapades inte för att bli en automat, och blir hon en sådan har man förstört grunden för hennes själsliga hälsa.' "

Översättning: Olof Starkenberg
Originalets titel: Brave new world revisited
Citat i citatet: filosofen och psykiatrikern dr Erich Fromm

03:02 2006-05-07

Inget är så stort som det var då, inget är så ont, så underbart. När jag var liten ville jag bli poet. Jag kallade det författare för att det i mina öron lät mindre pretentiöst. Jag vill fortfarande, men nuförtiden ter det sig inte lika nödvändigt att mina alster blir publicerade i bokform. Internet finns ju. Kanske är det en kapitulation, kanske inte. Ibland ganska ofta tror jag att skriva är det enda viktiga jag kan. Jag försöker passa in i olika identiteter men fortfarande är poet det enda som inte förr eller senare känns misslyckat.

Kanske är många av mina dikter ganska svårbegripliga. Kanske blir det bättre om man försöker känna istället för att förstå.

"Elpost borde egentligen vara det mest praktiska ordet på svenska för e-mail/mejl/e-post, men tyvärr är det ganska sannolikt att folk mest bara tittar konstigt på en om man använder det ordet. Och elbrev är det man skickar, med elposten."

När jag är uttråkad blir jag självdestruktiv. Oftast på någorlunda ofarliga sätt, men tur är ändå att det inträffar så sällan.

Det händer att jag övar på att säga vad jag tycker. Kanske borde jag ha lärt mig vid det här laget, men människor kan verka så säkra på sin sak att jag börjar tvivla på min. Jag tror inte på absolut säkerhet. Jag tror inte på sanning på det sättet. Framförallt inte i de frågorna. Vilken musik tycker du är bra? Jaså. Jag tycker någon helt annan, och jag försöker minnas att det är bra så. I den sortens frågor har vi rätt allihop.

Och för övrigt, det borde vara helt acceptabelt att omtala en person som "den". Jag tror vi börjar lära oss. Det blir enklare så.

Jag försökte försvara en person som av människor som inte kände honom påstods hysa diverse negativa egenskaper vilket de enbart baserade på hans (tämligen udda) klädstil. De kontrade med att jag med detta bara försökte vara "politiskt korrekt". Jag tror att det går åt fel håll.

Feralas ljus och natthimlen över Swamp of Sorrows. Fast mina små gnomer har flyttat och bor numera på rollspelarservern Steamwheedle Cartel. De heter Luna och Nimh, om någon vill säga hej.

Jag återfann en gammal dikt: Om det är ofattbart kallt.txt

(Kent - Klåparen)

08:27 2006-01-02

Om man bara vill göra meningsfulla saker blir inte mycket gjort.

"Du är en personifikation av uttrycket 'I do not suffer from insanity, I enjoy every moment of it'."
"Det är nog lika bra att du inte dricker alkohol, det skulle nog ändå inte göra så stor skillnad på dig."

Här vakar människor nätter, väntar gryning ensamma tillsammans. Allting är en strävan efter att känna snarare än tänka.

Gott nytt år.

http://www.asexuality.org/
http://asexuellt.blogspot.com/

Varför inte?

Och godnatt.

03:36 2005-12-24

Att titta noga på en människa behöver inte alls betyda att man tänker negativa tankar om den.

Ibland är det bra att sitta still tills känslan av att ha bråttom har gått över.

Och jag upptäckte att jag har 2,6 MB worddokument med dikter och andra texter. Det är inte allt jag har skrivit.

Det finns dikter jag skrev när jag var till exempel sexton år som jag inte alls tycker är bra idag men som ändå uppskattas av andra som är i den åldern nu och tänker de tankarna och känner de känslorna. Det är lite fint.

Jag söker efter en dikt som jag läste en gång på en tavla på ett bibliotek; något om att de reser bort och räknar saker längs vägen, till slut är det tandborstar (eller var det diskborstar?) och då vet de att de åkt för långt. Jag tyckte om den på något sätt.

Återigen, Barnens Bibliotek är bra. Rekommenderas:
Diktskola av Marcus Birro
Emanuel av Anders Jacobsson och Sören Olsson
Jag heter Elin av Katarina Ros

God jul allihopa. Klappa lussekatter om ni kommer åt.

... want my last look to be the moon in your eyes
want my heart to break if it must break in your jaws
want you to lick my blood off your paws...

Songs: Ohia - Lioness

(Silver, jag skulle skriva god jul till dig men Hotmail fungerar så dåligt så det gick inte alls. God jul och gott nytt år här då och hoppas att du har det bra.)

09:09 2005-11-28

(Mercury Rev - The Dark Is Rising)

Snart är det jul. Nu kan man till och med säga det utan att folk tittar konstigt på en. Någorlunda önskelista:

 • Svans (man kan sy en)
 • Gosedjur föreställande något intressant djur
 • Sims 2 – Studentliv
 • Fina kuddar från Indiska
 • Presentkorg från teaffären
 • Chokladask

  Och jag vill ha fickor att stoppa lussekatter i och varma händer runt mina kalla och dig jag tycker mest om i min säng om natten.

  Känslan av att utföra flera handlingar i en sammanhängande rörelse.

  "Jag skall viska ditt namn i tysta rum
  och det skall bli till åska i min mun
  och du skall aldrig mer bli så ensam
  som när en främling räknar dina hjärtslag"

  Det blir inte en kall och ensam vinter.

  23:06 2005-11-04

  Jag har saker för mig. Jag har människor för mig. Det är fint.

  Ett tag glömde jag nästan bort att jag egentligen inte mår särskilt bra om jag inte försöker utöva kreativitet och skriva poesi. Jag vet nästan vem jag vill vara och jag vet hur man är den jag.

  Du vet, vi låtsas alla att vi är viktigast i världen för varandra. Är vi mänskliga, är vi varm hud och varmt blod och varma andetag emot varandra.

  Kanske måste man välja rätt låt som "vår sång". Cirkus Miramars Sis. Morphene är inget lämpligt val och inte heller Lars Winnerbäcks Vinter över ån.

  Hur många människor ler när de tror att ingen ser dem?

  Man upplever en främmande stad på ett annat sätt.

  14:40 2005-10-06

  Blev jag märklig, blev jag någon ni väntade er, blev jag mig, blev jag på riktigt? Det finns människor som såg mig som barn och inte visste någonting.

  Du vet inte att du gör mig elektrisk, eller kanske vet du. Och ditt leende, som om du var mycket lycklig. Du sade att jag är vacker på nära håll. "Här och här och här". Dina händer, och du kysste min hals och mina läppar. Och du log.
  Kärlek är en drog, helt uppenbart.

  Ibland skaver ensamheten under huden även om man vet att en annan människa väntar bara ett telefonsamtal bort. Men jag skall resa bort nu. Säga "Vi ses" och försvinna. Höstlöv i vinden och stjärnorna ovanför.
  Det går ett tåg 21:20.
  Tack.

  20:32 2005-09-18

  Höstrastlöshet rör vid mig, lägger en hand på min axel, ber mig följa. Lockar med den frihet det innebär att inte behöva bry sig om mer än man lätt kan bära, och jag älskar den. Fast först måste jag få min telefon att fungera igen. Kanske ringer jag någon dag och frågar om du har en ledig sovplats som jag kan låna den natt som då kommer.

  "Du har varit där och känt smaken av lust..." och jag föreställer mig en munfull blod.

  Jag vill känslan av att en människa accepterar mig precis som jag är. "Jag tycker om dig" istället för "Jag tycker om dig ändå".
  Jag vill att du bjuder hem mig på te och några ord.
  Jag vill dig, så som man önskar storm och åska i tätaste, varmaste sommar.

  Alla älskade, så underbart livsfarligt utbytbara och ändå unika.

  I drömmarna springer jag på tomma gator tidigt om morgonen uppfylld av känslan att jag har tid. Jag har några timmar som är bara mina. Jag vaknar kvar i drömkänslan. Gryningsgrått och svalt.

  Jag vill att du skall stå och titta upp mot mitt fönster och jag skall älska dig mer än jag trodde att jag kunde älska.

  Ibland är att försöka värt så mycket.

  Lars Winnerbäck - Lång väg hem
  och
  Eagles - Hotel California

  20:29 2005-08-23

  Jag är snarare förkyld än försvunnen.

  Men allt var bra. Nu och nu och nu. Kanske ett leende bara, en hand i min hand, hud mot min hud. Och jag vill återvända, alltid.

  Det känns som om vissa av mina (försök till) dikter bara blir, i och för sig fina, miljöbeskrivningar. Jag försöker skriva, svårförklarligt kanske, men ungefär: Sammansmältning. Att som kropp bli ett med sten, sand eller himmel eller träd eller något annat stort och svårbegripligt. Oförståeligt. Det går inte bra.

  Musik bra att somna till:
  A Silver Mount Zion - This is our punk-rock
  Vega - For retarded lovers
  Current 93 - Calling for vanished faces (cd 1)

  23:53 2005-08-05

  De bästa resorna är de utan förbokad hemresebiljett.

  Vi ses, underbara.

  17:05 2005-07-20

  Ibland önskar man storm. Jag väntar vykort och försöker skapa eller kanske bara förstärka en känsla jag vill ha. Känslan att någon betyder mest i världen för en liten stund.

  Det finns musik som fyller hela huvudet. Musik att somna till för att tankarna inte får plats.

  22:09 2005-07-11

  Arvikafestivalen nästa (imorgon). Bara så att någon vet var jag är, kanske.
  Låtsaskompisar är mer lätthanterliga än riktiga människor men riktiga människor är också trevliga.
  Hejdå, vi ses.

  22:51 2005-06-28

  En gång fanns någon jag älskade som försvann och jag fann en annan vars leende liknade ditt och tappade bort den människan någonstans och fann en annan som liknade dig och fann sedan dig till sist. Jag är hjälplöst intrasslad i det här och minns inte var det började. En gång skrev jag att alla är substitut för dig, men jag vet inte längre vem du är. (Och jag vet inte heller vad jag vill säga med det här.)

  Jag tänkte "varför fungerar min cd-spelare så dåligt?" men kom på att det antagligen har att göra med att jag hittade den i grovsoporna för kanske två år sedan, och den har i alla fall fungerat acceptabelt tills nu så jag borde vara ganska nöjd.

  Barnböcker kan vara oväntat givande läsning även när ett antal år har gått sedan man tillhörde deras egentliga målgrupp. Barnens Bibliotek är bra.

  Till hösten skall jag gå i skolan igen. Det var åratal sedan jag senast lärde mig saker på ett sådant organiserat vis. Jag tror att jag valt rätt ämnen, sådär så att jag kan tänka "jag vet att jag kan, jag måste bara lära mig först".

  Kan du sy en svans åt mig? Nästan ned till marken skall den räcka och den skall vara lagom luddig eller pälsig och antingen skall den vara svartvitrandig som en lemursvans eller helt svart. Jag tror att man kan fästa den vid kläderna med en lagom stor säkerhetsnål.

  Luna, Nimh, Undra, Vilda. Fortfarande på rollspelarservern Argent Dawn. Samtliga alliance.

  "Du är allt jag sagt om dig
  och mer
  den vackraste i världen när du ler"

  Alla som glömmer att de aldrig tidigare setts. "Vi hörs senare." Minsann.

  01010110 10001110 01010010 01001100 01000100 01000101 01001110 10001110 01010010 01010110 01000001 01000011 01001011 01000101 01010010

  22:59 2005-06-13

  Den här sidan började bli lite lång, så jag har delat upp den: Äldre anteckningar

  Förstasidan