GAMLA ANTECKNINGAR

00:40 2001-07-22

Nyare anteckningar

02:05 2001-07-17

Det känns lite märkligt att vara hemma igen. Det känns helt enkelt väldigt hemma. Och ändå har jag verkligen inte varit borta särskilt länge.
Solen håller på att gå upp nu, det ser ut att bli en vacker soluppgång. Alldeles röd.

03:14 2001-07-09

Imorgon åker jag till Uppsala, och sedan vidare mot Arvikafestivalen på torsdag. Det känns bra, och jag tror att detta är åtminstone delvis anledningen till att jag plötsligt har blivit väldigt pigg, efter att ha varit konstant trött i åtminstone en vecka (det kan ha varit uppemot en månad, eller ännu längre, min tidsuppfattning är inte särskilt exakt).

Hmmm ... Ganska meningslös anteckning det här. Förmodligen är den bara ett försök att meddela alla som förmodligen hursomhelst inte bryr sig, att jag kommer att vara oanträffbar på nätet från och med ungefär nu till och med nästa söndag.

23:47 2001-07-04

Idag läste jag i tidningen en artikel om Edgar Allan Poe. Om honom stod det att han "kommer som psykologisk typ förmodligen i närheten av dem som i dag sägs var hemsökta av Aspergers syndrom". Hemsökta av! Jag undrar vad artikelförfattaren tänkte. Jag misstänker något i stil med "det här är ju kulturbilagan, då skall man använda ett fint språk, att bara 'ha' Asperger syndrom låter ju alldeles för enkelt". :-)

09:19 2001-07-01

Träd är bra djur. Jag är trött.

Plantera/rädda ett träd - www.tree4life.com

08:41 2001-07-01

Jag läste en lista över "Tio sätt att irritera din omgivning" och som nummer sju stod "Gå runt i en resturang och fråga gästerna om du kan få deras persilja". Först i och med detta insåg jag att jag kanske verkade mycket onormal när jag en gång, för ett par år sedan, gick omkring i ett café och frågade mer eller mindre okända människor om jag kunde få ett av deras hårstrån ... Men jag hade ju inget bättre för mig just den kvällen än att samla på hårstrån och tejpa fast små etiketter på dem med deras ursprungliga ägares namn. Jag har fortfarande kvar dem i en låda.

04:49 2001-07-01

Egentligen är det lite konstigt att nästan alla människor sover samtidigt. För de människor som befinner sig på samma platser som andra människor vore det väl bara en fördel om några var vakna och vaktade boet medan de andra sov, och för dem som inte befinner sig på samma plats som någon annan borde väl egentligen inte dygnsrytmen spela så stor roll.
Om folk inte envisades med att sova på natten så skulle jag kunna gå och köpa glass nu.

05:21 2001-06-30

Dagstidningen ramlade nyss in genom brevlådan. I ett hörn av förstasidan läste jag rubriken "Rekordår för fästingar". Min första tanke var ungefär "stackars fästingarna, nu när det står i tidningen så är de ju avslöjade, och kommer att bli jagade hela sommaren". Jag är nog trött.

21:04 2001-06-25

Jag är här igen nu. Jag finns. Men festivaldagboken blev alltför osammanhängande för att kunna visas upp utan omfattande redigering. Så någon festivaldagbok blir det nog inte här. Tror jag.

18:36 2001-06-12

Om ett par timmar sitter jag på tåget på väg till Hultsfredsfestivalen. För några timmar sedan visste jag inte ens att jag skulle dit. Ett fullkomligt oplanerat festivalbesök är alltså vad jag kommer att syssla med den närmsta tiden. Biljetter och allt är ordnat, egentligen var det någon annan som skulle resa. Men så blev det jag istället. Så det kan gå ... :-)

Mer uppdateringar här blir det när jag kommer hem. Kanske till och med en festivaldagbok.

08:40 2001-06-12

Och är det någon som kan berätta för mig hur man skriver kod som gör att ett webbläsarfönster, som man låtit öppna med hjälp av JavaScript, stänger sig självt efter en viss tid?

08:19 2001-06-12

Jag vill ha ett bra svenskt uttryck för "public domain" som kan användas om annat än datorprogram. "Fri programvara" eller liknande fungerar alltså inte. I en datorordlista hittade jag en definition av Public Domain som "material som är gratis och får användas av alla", så jag tycker att uttrycket borde gå att tillämpa på lite vadsomhelst. Nämnda definition är enligt mig dock lite för lång för att vara ett användbart uttryck. Någon som har någon bättre idé?

00:58 2001-06-04

Jag är. Lycklig.

23:01 2001-05-30

Allting lutar.

22:59 2001-05-28

Varför handlar allting om sömn, eller snarare brist på sådan?

Jag skulle skriva något mycket intressantare, men glömde genast vad det var. Vill kanske bara visa att jag fortfarande lever. Andas.

07:12 2001-05-22

Jag är vaken. Undrar hur länge det kommer att pågå den här gången.

06:52 2001-05-22

Jag är ganska roligt trött just nu, det var ett tag sedan jag sov, så följande anteckning kan möjligen bli lite förvirrande ... :-):

Man kan givetvis inte gå omkring och spela död hursomhelst. Det kommer någon och hämtar en då, som de brukar göra med de döda. Först får man åka ambulans och sedan gräver de ned en. Det sker alltid i den ordningen. Att älska någon är viktigt. I nödfall får man skaffa sig en tam sten. Fast de är vanligtvis inte så mjuka.

Och man kan inte gå omkring och klappa människor hursomhelst heller. Fast man kan klappa katter. De är mjuka. Men man får inte klappa okända människor, även om de är gulliga, och även om man klappar hemskt försiktigt. Det är lite synd, för vissa är ju väldigt söta. Men det är kanske för att man inte skall riskera att drabbas av rabies.

Godnatt.

21:40 2001-05-18

Förtydligande till föregående natts anteckningar:

Nej, ingen har kallat mig för wannabe-någonting.

21:23 2001-05-18

Jag vill inte sorteras in i någon kategori (syftar i det här fallet mest på "stil", ungefär), eftersom sådan kategorisering ofta verkar resultera i att man, för att skapa gemenskap inom den egna gruppen, mer eller mindre "demoniserar" utomstående (lite överdrift kanske, men jag kan inte komma på något mer passande ord just nu). En annan anledning, förmodligen en större sådan, till att jag helst vill slippa detta, är att jag inte anser mig vara tillräckligt mycket av någon särskild definierad sort. Känner ofta att jag inte riktigt passar in någonstans ... Ja, ibland vore det nog nästan skönt att ha en färdig mall att passa in i. Fast oftast känns det nog ändå bäst att vara "fri". Men människor tränger ändå in varandra i fack och kategorier, det är inte frivilligt. Tyvärr. Så enligt dessa människor är jag förmodligen redan gothare/svartrockare ... Hmmm ... Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Men om jag måste räknas in i någon speciell stil så blir det väl ändå något sådant jag räknar mig som. Fast jag vet inte om jag måste. Men det finns så många, mer eller mindre olika, definitioner av hur gothare/svartrockare är, så om jag själv får välja vilken definition jag skall gå efter så kan det ju bli riktigt bra. :-)

02:37 2001-05-18

Fortfarande vaken ... Läser föregående anteckning och kommer på en sak att tillägga: Vissa människor verkar ju få ut något av att skada andra, och att komma med elaka kommentarer är ju då ett enkelt och effektivt sätt. Men om man exempelvis vill kommentera någons klädstil på ett otrevligt sätt så är det ju lämpligt om man själv inte klär sig likadant. För att komma runt detta lilla problem kan man dock kalla någon för exempelvis "wannabe-gothare", för på det sättet kan man nämligen ge otrevliga kommentarer om personens stil trots att man själv klär sig likadant. Det är en liten teori bara. Jag vet inte. Otäckt är det i alla fall med otrevliga människor. Och om någon känner att den vill ge mig illasinnade kommentarer: läs det här först.

00:46 2001-05-18

Wannabe-någontingvadsomhelst är nog en av de värre sakerna man kan bli anklagad för att vara. Inte nog med att man som sådan försöker vara något man inte är, man misslyckas med det också. Men det mest märkliga är att de som använder detta tillmäle om andra väldigt ofta tycks vara de som själva ligger i riskzonen för att kallas samma sak. Undrar vad det beror på? Kanske vill de bara definiera gränserna mellan sig själva och "de andra". Lite intressant är det i alla fall, fast just nu är jag lite för trött för att orka tänka mer på det.

23:16 2001-05-13

Det har kommit upp små, små kaktusar i kaktusodlingen. Fjorton stycken var de senast jag räknade. Jag förväntade mig knappt att det skulle bli något av det, så jag känner mig lite förvånad. Fast det vore förstås ännu mer förvånande om där växte upp något annat ...

Jag väntar på ett telefonsamtal. Det är väl föga sannolikt att han ringer vid den här tiden på dygnet, men annars: Jag väntar. Fortfarande.

03:52 2001-05-08

Nu har jag suttit här vid datorn i närmare sju timmar tror jag. Gryningsfåglarna har redan vaknat i världen utanför, jag hör hur de sjunger. Och min mage hävdar att den behöver mat (att den aldrig lär sig att hushålla ordentligt med det den får, den vet ju att jag äter sällan ...), så jag skall nog äta något nu och sedan gå och lägga mig och försöka sova.
Godnatt och godmorgon, sov gott, min kära, en ängel av glas vakar över mig inatt.

02:58 2001-05-08

Nu börjar solen gå upp. Igen.

20:41 2001-05-07

Förtydligande:

Det är inte lämnandet i sig som är dåligt, det är det faktum att jag tidigare har fått ord som betydde att det inte skulle ske. Man bör inte tala osanning, och man bör inte lova något om framtiden som man inte vet något om.

16:14 2001-05-07

Man skall inte lita på människor, jag vet ju det, det gör bara ont sedan, då det visar sig att det som sades var sant bara för stunden, trots innehåll av ord som "alltid". Jag vet ju det, i mina tankar vet jag att allt går över och att man inte kan lita på vad människor säger, men mina känslor säger annorlunda. Jag vill ju så gärna lita på dem, för att allting vore så vackert om det de sade var sant. Att jag aldrig lär mig ...
Den 15:e mars år 2001 klockan 17:41 fick jag dessa ord skrivna till mig:
"Jag har sagt det förut men jag älskar dig mer än allt annat på den här jorden. Du ger mitt liv en mening. Jag kommer alltid att finnas där för dig om du behöver mig."
Och nu var det över ... Det beror nog på att sommaren har kommit.

"... you are someone else
i am still right here
what have i become?
my sweetest friend
everyone i know
goes away in the end ..."
/Nine Inch Nails

12:27 2001-05-05

Överskottsenergiiiiiiii! Nu har jag varit vaken i över ett dygn, det här börjar bli lite besvärligt. Just nu är det förstås bara praktiskt, det besvärliga är att jag kan föreställa mig hur trött jag kommer att vara sedan, när jag väl blir trött. Jag har varit onormalt pigg sedan någon gång mitt på dagen igår, kanske ännu längre, och inte vet jag vad det beror på heller. Möjligen kan det ha något att göra med att jag är på ovanligt bra humör också, det brukar man ju få energi av. Fast nu börjar det ju gå till överdrift ... Jag har som sagt varit vaken i över ett dygn, och det i sig är ju inte så konstigt, det underliga är att jag inte är trött. Jag försökte sova någon gång imorse, men jag var alldeles för pigg för att kunna hålla ögonen slutna mer än en kort stund, så jag gav upp ganska snart. Men jag får väl göra det bästa av situationen, passa på att städa till exempel, det orkar jag ju inte göra så ofta annars.

20:20 2001-05-03

Promenadfunderingar:

Kan du berätta för mig varför människor skadar mig? Förstår de inte att det gör ont?

Jag tror inte att man får vad man förtjänar; jag tror att man får vad andra är beredda att ge en. Smärta ibland. Glädje, om de tycker att de kan undvara någon sådan.

"Gör mot andra vad du vill att andra skall göra mot dig." Det verkar vara bara ord för så många människor. Meningslösa ord.

Säga hej. Kanske var det en obetydlig sak, men ändå något fint att göra mot en skotträdd själ.

02:48 2001-04-03

Bokstäver som ingen använt förut är fortfarande meningslösa. Oanvända ord likaså. Meningsbyggnaden måste följa åtminstone konturerna av vissa mer eller mindre allmänt accepterade regler för att det skrivna skall bära någon betydelse. Kanske är det onödigt att hitta på egna ord och former utan att ha någon betydelse att knyta dem till, men kanske finner man en mening efter en tid. Är det alltid betydelsen som kommer först, och ordet sedan? Kan det aldrig vara tvärtom? Jag vill ha ett eget ord.

02:26 2001-03-07

Vi måste ha filmmusik. Så livet blir lika intressant och speciellt som det verkar vara när det skildras på bioduken. Och lite extra ljudeffekter så man vet när man är i fara eller det börjar bli lite romantiskt. Ääh ... nej, jag är bara trött. Borde hålla tyst.

01:52 2001-03-07

Men jag har en flock nu. Och en fåtölj. Allt är bra.

01:44 2001-03-07

Saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar saknar.

07:09 2001-02-27

Kanske skall jag vara vaken hela dagen idag. Eller så skall jag gå och lägga mig snart, när jag blir trött nästa gång. Det är ju tisdag idag. Det brukar vara det ibland, det är väl så det fungerar, det är ju tisdag lite då och då, åtminstone en gång i veckan. Torsdag brukar det vara ganska ofta, måndag också lite då och då. De andra veckodagarna vet jag inte, det är nog mer sällsynta.

05:31 2001-02-27

Jag kan inte sova.

06:52 2001-02-11

I mig stiger en misstanke om att jag omedvetet försöker skada mig själv när jag nu inte längre har tillåtelse att göra det medvetet, min kropp försöker gå obehagligt nära stup och knivgränser, sträcka ut handen i närheten av ett brinnande ljus, låta mig passera endast en hårsmån ifrån hårda väggar, vassa hörn och kanter.

Det är nog morgon nu, det har börjat ljusna utanför fönstren. Om jag går och lägger mig nu så kommer min dygnsrytm att bli opraktisk igen. Om jag å andra sidan försöker hålla mig vaken så kommer jag antagligen hursomhelst att somna om några timmar, och dygnsrytmen blir dålig ändå. Så hur skall jag göra? Nåja, det visar sig väl, förr eller senare så kommer jag ju ofrånkomligen att somna.

01:08 2000-09-23

Jag är inte ensam längre. Just nu är jag inte ensam längre. Vet inte om jag har känt den här känslan förut.

21:50 2000-06-18

Jag önskar mig en flock, inte alltid men ibland. Människor. Jag vill vara en av dem, ibland. Gemenskap. Inte bara följa med, utan vara EN AV DEM. En i flocken ... Jag har önskat mig det sedan så långt tillbaka i tiden jag kan minnas. Fram till för ungefär tre år sedan trodde jag på fullt allvar att det var ouppnåeligt. Jag hade aldrig reflekterat riktigt över det, tog det bara som självklart att det var något som aldrig skulle inträffa, att få gå på stan som en i en flock, känna grupptillhörighet. Sedan inträffade det ändå, några få gånger, och det var en fantastisk känsla att i verkligheten uppleva något man så länge drömt om. Då hade jag faktiskt något slags flock, även om jag upplevde mig befinna mig i utkanten av den och inte visste särskilt mycket mer om de andra än deras namn. Det var fantastiskt, och ändå vet jag inte om jag längtar tillbaka. Längtar framåt istället.

01:38 2000-05-21

På morgonen sov jag några timmar, men inte särskilt länge. jag har för tillfället svårt att sova även när jag är riktigt trött och sömntabletterna vill jag helst inte använda eftersom jag tror att man kan bli beroende av dem. Fast egentligen känns det väl bra att vara i en sådan period då sömnbehovet inte är så extremt, jag hinner göra så mycket. Ibland känns det annars som att jag sover konstant och bara vaknar till lite då och då för att äta eller gå på toaletten ... Fullt så illa är det väl inte egentligen, men det kan kännas så och dygnet har inte tillräckligt många timmar för att jag skall hinna med särskilt mycket annat.

04:05 2000-05-20

Jag vill ha en fåtölj. Kom jag på efter att ha suttit vid datorn i många timmar på en hård stol, något förbättrad med ett täcke och en kudde. I världen utanför faller regnet och gryningsfåglarna sjunger för den ljusgrå himlen. Jag mår bra, känner mig lite lätt förvånad, fascinerad över att världen existerar och fåglarna sjunger och allt därute doftar regn och björklöv och fuktigt asfaltsdamm. Inatt hoppade jag i vattenpölarna på gatan medan alla sov och ingenting såg utanför sina egna drömmar, och regnet föll över en värld som kändes förunderligt ren och orörd.

22:26 2000-05-01

Och skymningen föll över staden ... I ett mörkt rum satt någon och lämnade tankespår efter sig för okända människor att ta del av medan klockan långsamt tickade omkring och räknade kugghjulssteg.

02:39 2000-04-27

(Här fanns text förut men jag avlägsnade den av oklara skäl.)

01:25 2000-04-23

Just nu är det natt. Det var något jag ville skriva men jag har glömt vad det var.

Förstasidan